Články o bydlení
Další info
Doporučujeme
Vítejte na našich stránkách o bydlení

Jak správně grilovat steak na dřevěném uhlí?

Výborně připravený biftek
19.2.2013
Každý milovník steaků se těší na letní sezónu, kdy se pořádají nejrůznější grilovací akce. Jak ale správně udělat steak? Základ úspěchu je výběr dobrého masa. Na steaky se hodí maso z mladých kusů dobytka, starých kolem 18 měsíců. Na grilování se nejvíce hodí svíčková (plátek může být vysoký 3-4 cm), nízký roštěnec (pokrájejte ho na 1,5 – 2 cm silné plátky; blanku odřízněte nebo překrojte, aby se maso nekroutilo), rib-eye nebo T-bone steak. Pokud se bojíte, že maso nebude měkké, naložte ho do oleje (můžete i přes noc) a před opékáním ho nechte okapat. Steaky nejsou řízky, proto se naklepávají pouze prsty nebo klouby. Maso by mělo mít před opékáním pokojovou teplotu, proto ho nezapomeňte vyndat včas z lednice.

Příprava steaku
Dalším krokem k dokonalému gastronomickému zážitku je volba vhodného grilu. Neváhejte a investujte do kvality. Gril na dřevěné uhlí značky Weber má záruku na 10 let. Pokud chcete být jako opravdový profesionál, pak si pořiďte Weber One Touch Premium 57 cm Gourmet gril na dřevěné uhlí z pořadu Šéf na grilu. Jedná se o patentovaný One Touch čistící a větrací systém z ušlechtilé oceli, kompletně smontovaný z výroby, v poklopu má integrovaný teploměr pro optimální kontrolu teploty, palivové přepážky – sada 2 ks, s pevnou konstrukcí se svařenými úchyty a nožními spojnicemi a v poklopu je přivařený držák.

Posledním krokem je pak správné ugrilování steaku. Základem je pořádně rozpálený gril, aby se šťáva uzavřela v masu. Čeho se vyvarovat? Rozhodně do steaku nebodejte vidličkou nebo jiným náčiním, protože z něj vteče všechna šťáva a ztuhne. Maso otočte pouze jednou. A víte, jak přesně má vypadat krvavý nebo propečený steak? Pokud si nejste úplně jistí, pak si Vaše znalosti o propečení steaku můžete připomenout na stránkách www.bifteky.cz. Krvavý steak je na dotek hodně měkký a připravuje se 2 minuty z každé strany. Medium-krvavý je měkký a griluje se 3 minuty z každé strany. Medium je steak pružný na dotek a připravuje se z každé strany 4 minuty. Medium-propečený je pevný a griluje se 4,5 minut z každé strany. Poslední možností je pak propečený steak, který je na dotek hodně pevný a připravuje se 5 minut z každé strany. Zamilujte si steaky a připravujte si je přesně tak, jak Vám chutnají nejvíce.

Tvorba www stránek - Kvalitní stránky, které jsou vidět - SEO optimalizace
Partneři:
TOPlist